KOCAELİ OKÇULUK

'' Okçuluk, fizik ve beyin gücünü maksimum kullanarak yapılan zor ama zevkli sporlardan biridir. Etkili bir amaç doğrultusunda; kalıcı kondisyon, kalıcı konsantrasyon, mükemmel teknik, doyumsuz başarı isteği, her zaman pozitif düşüncenin altında planlı çalışmayla yapılan okçuluk sporu, kişiyi sürekli başarıya ve hazza götürür ''. ( Rıdvan Uzuntaş = ) -Yarışma sporcusu olabilmek için yetenek, düzenli çalışma, maddi ve manevi destek olması gerekli.
*- .

*- HERKES İÇİN: OKÇULUK KULÜBÜ,
2022 Yılı için ; 07-08 yaş gurubu ( 2014 ve 2015 doğumlular) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com - 09-13 yaş gurubu (2013, 2012, 2011,2010 ve 2009 doğumlular ) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com - 14 yaş ve üstü ( 2008 ve üstü doğumlular) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com OKÇULUK ÇALIŞMALARI, Yahya Kaptan Mah. Recep Topaloğlu Spor Salonu Okçuluk Antrenman Bölümünde Yapılmaktadır. - Tüm okçuluk malzemeleri bize aittir, sporcular sadece spor kıyafetleriyle gelecektir. - www.kocaeliokculuk.com - Kayıt ve Toplantı Tarihi : - Not : 18 yaş altı sporcu velisiyle birlikte gelecektir.

26 Nisan 2010 Pazartesi

Okçulardan İki Rekor İki Şampiyonluk

22- 25 Nisan 2010 tarihlerinde Antalya' da yapılan Türkiye Okçuluk Şampiyonası' na katılan sporcularımızdan Dinçer Ekiz ve Elif Çıtlak Türkiye Şampiyonu oldu.



Rekortmen sporcumuz Dinçer EKİZ; rüzgarlı havaya rağmen 70 m. tek mesafe 36 ok atışında 350 puanla Türkiye rekoru kırdı, ayrıca iki mesafe toplamında da 692 puanla Türkiye rekorunu egale ederken tüm sporcular arasında en yüksek toplam puanı atma başarısını da göstermiş oldu. Kocaeli bölgesinin başarılı milli okçusu Dinçer Ekiz eleme turları sonunda compound yay büyük erkeklerde yine Türkiye Şampiyonu oldu. Avrupa şampiyonasından önce iki tane Dünya kupası yarışmasına katılacak olan sporcumuz Dinçer Ekiz kamp çalışmalarına devam edecek.

Dinçer Ekiz; neredeyse her yarışma kırdığı rekorlarla, bu güne kadar elde ettiği başarılar ve sergilediği örnek sporcu duruşuyla, Türkiye' de bir ekoldür. Türkiye' deki genç sporcularımızın örnek aldığı, yetkililerinde örnek gösterdiği sporcumuza malesef biz Kocaeli olarak hala sahip çıkamadık !!!.

Bölgemizin başarılı okçularından Elif Çıtlak malzeme eksikliğine rağmen inanılmaz bir performans gösterdi ve kendisinden malzeme olarak üstün olan tüm rakiplerini tek tek eleyerek compound yay yıldız bayanlarda Türkiye Şampiyonu oldu. Sporcumuz bu başarısıyla tüm otoritelerden de olumlu not aldı.
Geçen yıl Samsun' daki yarışmada da Türkiye şampiyonu olan Elif Çıtlak önümüzdeki aylarda İtalya' da yapılacak olan Avrupa Okçuluk Şampiyonası' na katılabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürecek.



Yarışmaya katılan bölge antrenörümüz ve okçuluk il temsilcimiz Rıdvan UZUNTAŞ '' Kocaeli' nde sessiz sedası yıllardır bu sporu başarıyla yapıyoruz. Daha öncede söylediğim gibi okçuluk çalışmalarını 1989 yılından beri tek destekçimiz olan Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde sürdürmekteyiz. Okçuluk malzeme sporudur, milli takım sporcusunun kullandığı okçuluk malzemlerinin ortalama fiyatı 4500- TL. civarındadır. Haliyle sporcu sayımızı kısıtlı tutmak zorunda kalıyoruz. Buna rağmen her yıl milli takıma en az bir sporcu gönderebiliyoruz. Maddi ve manevi destek arttıkça milli takımdaki sporcu sayımızda artacaktır. Ayrıca okullarda yürüttüğümüz tanıtım çalışmaları da devam etmektedir. Okullarında okçuluk sporunun tanıtımını isteyen okul idarecileri 0 532 4114076 nolu telefonu arayabilirler. Sadece okçuluk sporunun yapılabileceği okçuluk tesislerinin kurulması halinde önümüzdeki yıllarda okçuluk sporu Kocaeli' nde kitle sporu olma yoluna da girecektir '' dedi.

'' - Basından : - Bu kız attığını vuruyor ... >>> ( Bu haber sitemizin içeriğinde değildir !) ''

Hiç yorum yok: