KOCAELİ OKÇULUK

'' Okçuluk, fizik ve beyin gücünü maksimum kullanarak yapılan zor ama zevkli sporlardan biridir. Etkili bir amaç doğrultusunda; kalıcı kondisyon, kalıcı konsantrasyon, mükemmel teknik, doyumsuz başarı isteği, her zaman pozitif düşüncenin altında planlı çalışmayla yapılan okçuluk sporu, kişiyi sürekli başarıya ve hazza götürür ''. ( Rıdvan Uzuntaş = ) -Yarışma sporcusu olabilmek için yetenek, düzenli çalışma, maddi ve manevi destek olması gerekli.
*- .

*- HERKES İÇİN: OKÇULUK KULÜBÜ,
2022 Yılı için ; 07-08 yaş gurubu ( 2014 ve 2015 doğumlular) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com - 09-13 yaş gurubu (2013, 2012, 2011,2010 ve 2009 doğumlular ) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com - 14 yaş ve üstü ( 2008 ve üstü doğumlular) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com OKÇULUK ÇALIŞMALARI, Yahya Kaptan Mah. Recep Topaloğlu Spor Salonu Okçuluk Antrenman Bölümünde Yapılmaktadır. - Tüm okçuluk malzemeleri bize aittir, sporcular sadece spor kıyafetleriyle gelecektir. - www.kocaeliokculuk.com - Kayıt ve Toplantı Tarihi : - Not : 18 yaş altı sporcu velisiyle birlikte gelecektir.

29 Ocak 2010 Cuma

Nurdan Karaoğlu Hem Şampiyon Hem Rekortmen

Minikler Türkiye Salon Okçuluk Yarışması 246- Minik Okçunun Katılımıyla, 27-28 Ocak 2010 Tarihlerinde Isparta ' da Yapıldı.

İlimiz adına yarışmaya katılan Nurdan Karaoğlu, Özgenur Ekmen ve Mesut Hocaoğlu başarılı bir yarışma çıkarttılar.


-Compound yay dalında yarışan sporcumuz, Nurdan Karaoğlu toplamda 490- puanla, 13-14 yaş gurubunda Türkiye rekoru kırdı. Ardından eleme tur atışlarında 103- puanla bir rekor daha kıran Nurdan, en son final atışında da 104- puan atarak bir rekor daha kırarak Türkiye şampiyonu oldu. Bu sonuçtan sonra sporcumuz, minikler okçuluk teknik ve gelişim kampına katılmaya hak kazandı.
- Compound yay 11-12 yaş gurubunda mücadele eden diğer sporcumuz Özgenur Ekmen,hem toplam puanda hemde eleme tur sonunda Türkiye 2.' si oldu.
- Diğer Sporcumuz Mesut Hocaoğlu, ilk yarışması olmasına rağmen recurve yay 13-14 yaş gurubunda 54- sporcu içinde 22. sırada yer aldı.



Kocaeli okçuluk antrenörümüz ve il temsilcisi Rıdvan UZUNTAŞ '' sporcularımız bu yarışma çok başarılıydı, özellikle Nurdan Karaoğlu bu yarışma sporcu kimliğini tam anlamıyla kazandı, kendisi minik olmasına rağmen bundan sonra gençler kategorisinde yarışmaya katılıp milli takımda kendisine yer bulmaya çalışacak. Sporcularımızın okçuluk malzemelerini temin etmeye çalışıyoruz, malzemlerimiz tamamlanırsa yarışmalara daha fazla sporcuyla katılıp milli takıma Kocaeli'nden daha çok okçu vermeyi hedefliyoruz.'' dedi.

Hiç yorum yok: