KOCAELİ OKÇULUK

'' Okçuluk, fizik ve beyin gücünü maksimum kullanarak yapılan zor ama zevkli sporlardan biridir. Etkili bir amaç doğrultusunda; kalıcı kondisyon, kalıcı konsantrasyon, mükemmel teknik, doyumsuz başarı isteği, her zaman pozitif düşüncenin altında planlı çalışmayla yapılan okçuluk sporu, kişiyi sürekli başarıya ve hazza götürür ''. ( Rıdvan Uzuntaş = ) -Yarışma sporcusu olabilmek için yetenek, düzenli çalışma, maddi ve manevi destek olması gerekli.
*- .

*- HERKES İÇİN: OKÇULUK KULÜBÜ,
2022 Yılı için ; 07-08 yaş gurubu ( 2014 ve 2015 doğumlular) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com - 09-13 yaş gurubu (2013, 2012, 2011,2010 ve 2009 doğumlular ) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com - 14 yaş ve üstü ( 2008 ve üstü doğumlular) olimpik yay temel okçuluk eğitimi almak için başvurabilirler : www.kocaeliokculuk.com OKÇULUK ÇALIŞMALARI, Yahya Kaptan Mah. Recep Topaloğlu Spor Salonu Okçuluk Antrenman Bölümünde Yapılmaktadır. - Tüm okçuluk malzemeleri bize aittir, sporcular sadece spor kıyafetleriyle gelecektir. - www.kocaeliokculuk.com - Kayıt ve Toplantı Tarihi : - Not : 18 yaş altı sporcu velisiyle birlikte gelecektir.

6 Aralık 2009 Pazar

Kocaeli' nin Gururu Dinçer Ekiz'den Bir Okçuluk Dünya Rekoru Daha Geldi


05-06 Aralık 2009, Ankara-Elmadağ Salon Türkiye Kupası Okçuluk Yarışması' na iki okçumuz katılabildi.

Diçer Ekiz ve Mustafa Yılmaz compound yay büyük erkekler kategorisinde yarışmaya iştirak ettiler. Yedi sporcuyla yarışmaya katılmayı hedeflerken malzeme eksikliğinden dolayı beş sporcumuz yarışmaya katılamadı.

Yarışmaya katılan rekortmen milli okçumuz Dinçer Ekiz bir rekor kırdı, yarışma sonunda 3. oldu.

- İlk gün sıralama atışlarında 579 puanla tüm sporcular içinde yarışmanın en yüksek puanını atarak toplam puanda sıralamayı 1. olarak tamamlayan, eleme tur atışları sonunda 3. olan Kocaeli bölgesinin compound yay dalındaki rekortmen milli okçusu Dinçer Ekiz eleme atışları ilk turunda 12 ok atışında 120- tam puan atarak Dünya rekorunu egale ederken yeni Türkiye rekorunun da sahibi oldu. Sporcumuz Dinçer Ekiz Dünya rekorunu kırdığı Ankara Elmadağ spor salonunda spor severler tarafından uzun süre alkışlandı.

- Kocaeli bölgesi okçuluk il temsilcisi ve antrenörü Rıdvan UZUNTAŞ '' Okçuluk malzeme sporudur ve her yıl bu malzemeler geliştirilmektedir, malzemesi yeni olan avantajlı olarak yarışmaktadır. Bölgemizde okçuluk sporu sadece Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yapılmaktadır. Okçuluk malzemeleri federasyondan hibe olarak gelmekteydi ama son üç yıldır artık federasyon da malzeme vermiyor.Beş sene önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzden aldığımız yay ve oklarla Milli okçumuz Dinçer Ekiz, ikisi Dünya rekoru olmak üzere altı rekor kırmış, sayısız şampiyonluklar almıştır, yılardır da bölgemizi yurtiçi ve yurtdışında temsil etmektedir. Dinçer' in elindeki malzemelerde artık deforme olmuştur. Sporcularımıza okçuluk malzemesi alabilmek için tek destekçimiz olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvuracağız.Bu yarışmaya katılamayan genç sporcularımız milli takım kamplarına katılma hakkını kaybetmişlerdir.Bundan sonra malzeme temin edebilirsek yarışmalara tam kadro katılıp, milli takıma sporcu vermeye devam edebileceğiz '' dedi.